Сміливо по бездоріжжю: обираємо лебідку для квадроцикла

Лебідка для квадроцикла

Їзда на позашляховику в складних, часом екстремальних умовах - одна з найбільш захоплюючих пригод в житті. Але те відчуття, яке виникає в тому випадку, якщо ви увігнали свій квадроцикл в болото і ніяк не можете його витягнути - зовсім не з приємних. Щоб позбавити себе від розчарування і безпорадності, обов'язково купіть лебідку для квадроцикла. Це пристосування виручить вас у непростій ситуації.

Навіщо потрібна лебідка для квадроцикла?


Оскільки призначення квадроцикла - їздити по бездоріжжю, болоту, ямах, небезпечних схилах, досить часто виникає ситуація, коли мотовсюдихід застряє і витягнути його власними зусиллями не представляється можливим. Саме лебідка в цьому випадку допоможе без проблем вибратися з пастки в найкоротші терміни. Той час, який ви можете провести в боротьбі з брудом і болотом, ви присвятите захоплюючій їзді.


Через величезну популярність квадроциклів були винайдені спеціальні лебідки для ATV. На ринку представлена велика їх кількість, тому ви зможете підібрати той варіант, який підходить як для вашого мотовсюдиходу, так і для бюджету.

Купити лебідку для квадроцикла >>>


Якою має бути лебідка для квадроцикла?

Лебідка для ATV
Надійність, легкість, довговічність, зручність в експлуатації - все це характеристики, які повинні бути притаманні лебідці. Саме тоді вона без проблем впорається з витяганням квадроцикла зі складної зони.


Принцип дії лебідки складається в посиленні тягової сили за допомогою обертального моменту. Трос кріпиться до об'єкта, який потрібно пересунути і намотується на барабан. Таким чином об'єкт можна без проблем витягнути.


Як вибрати лебідку для квадроцикла?


1. Тягова сила
 - найважливіший фактор, на який вам слід звернути вашу увагу. Він вказує на те, з якою вагою впоратися ваша лебідка. Безумовно, тягова сила повинна бути більша за масу квадроцикла. Ви можете розрахувати мінімальне номінальне лінійне тягове зусилля, помноживши загальну вагу транспортного засобу на 1,5. Наприклад, якщо маса мотовсюдихода становить 500 кг, то тягове зусилля повинне бути не менше 750 кг.


2. Двигун
 повинен бути досить потужним. Ви маєте бути впевнені у тому, що він не згорить при роботі з важким вантажем.


3. Спосіб управління
 - за допомогою пульта або кнопки на кермі. Для тих, хто приділяє велику увагу безпеці, перший варіант буде кращим. Більшість нових моделей забезпечені розширеними функціями безпеки, які також включають в себе дистанційне керування. Пульт дистанційного керування дозволяє вам керувати лебідкою з певної відстані, тому в разі розриву каната ви будете в безпеці.


4. Матеріал троса
 - синтетичний (кевларовий) або сталевий. Кожен з них має свої переваги і що зробити правильний вибір, необхідно враховувати специфіку експлуатації. Синтетичний більш зносостійкий і довговічний, оскільки не схильний до корозії. Він менше важить і більш зручний в транспортуванні. Сталевий трос є дешевшим.


5. Виробник
 - лідируючі позиції на ринку багато років займає продукція WARN (США). Гідну конкуренцію їй становить SUPERWINCH (США). Також досить популярні лебідки для ATV від польських виробників POWERWINCH і DRAGON WINCH. Якщо ви бажаєте купити лебідку хорошої якості, яка не підведе вас на бездоріжжі, зверніть увагу на пропозиції одного з цих виробників.

Обрати лебідку для квадроцикла >>><


В інтернет-магазині PRAGMATEC представлений великий вибір лебідок для квадроциклів. Є як бюджетні, так і більш дорогі моделі. У будь-якому випадку фахівці інтернет-магазину допоможуть вам знайти оптимальний варіант.


Обирайте лебідку для квадроцикла і сміливо вирушайте назустріч пригодам!