Інверторний генератор: особливості пристрою, існуючі відмінності і переваги використання

 

Туризм, риболовля, полювання, виконання будь-яої роботи в віддаленості від міської інфраструктури і т.д. У всіх цих випадках потрібне своє джерело енергії і найкращим варіантом є використання електрогенератора. Це дасть можливість без проблем підключати інструменти, гаджети, телевізори та комп'ютери, побутову техніку, освітлення та інші електроприлади. Але який генератор вибрати: класичний або побутовий? Рекомендуємо звернути увагу саме на другий варіант, а чому - розповімо нижче..

 

Що таке інверторний генератор і як він працює


Інверторний генератор - це пристрій, який генерує електроенергію при спалюванні рідкого палива (дизеля, бензину) або природного газу. При згорянні палива відбувається обертання валу встановленого на генераторі двигуна, при цьому на одному його кінці закріплений ротор генератора, який знаходиться в магнітному контакті зі статором. Змінне магнітне поле ротора генерує в обмотці статора електричний струм, виходячи із законів Максвелла і принципу електромагнітної індукції, і ми отримуємо можливість користуватися електроприладами, підключеними до генератора, заряджати акумулятори, живити системи освітлення і т.д.


Чим відрізняється класичний генератор від інверторного. Основна відмінність полягає в тому, що в інверторі є «мозок» - набір мікросхем, які гнучко регулюють роботу пристрою. Наприклад, якщо навантаження, підключене до генератора зменшується, то пристрій автоматично знижує обороти і генерує менший струм. Це допомагає значно економити на паливі, роблячи застосування апарату економічно вигідним рішенням.


Також відмінність у пристрої є в методі обробки сигналу струму. У інверторному генераторі струм з змінного перетворюється в постійний, пропускається через фільтруючий конденсатор, а потім знову перетворюється на змінний. Це забезпечує можливість отримання більш плавного сигналу, який не стрибає в залежності від роботи двигуна і забезпечує більш безпечне і стабільне підключення споживчого струму пристроїв.


Основні відмінності представлених на ринку моделей


Інверторні генератори між собою можуть відрізнятися деякими моментами, на які варто першочергово дивитися при плануванні покупки.

 

Бренд


Якщо Ви плануєте придбати гідний пристрій, який напевно пропрацює не один рік і забезпечить можливість нормально генерувати необхідну кількість струму - придивіться до популярних брендів даної продукції. Відмінно себе зарекомендували пропоновані в нашому магазині марки генераторів:


 

У продажі є велика різноманітність моделей на будь-який смак і гаманець. Обираючи продукцію даних брендів, можна з гарантією бути впевненим, що вони нормально виконають покладені на них завдання. Звичайно, все залежить не тільки від бренду, але і від режиму експлуатації, частоти застосування генератора, якості використовуваного палива і інших моментів.


Переваги бензинових генераторів


 

Регулярні суперечки точаться навколо питання, генератор на якому паливі краще: дизельному або ж на бензині. Тут немає однозначної відповіді, так як кожен варіант має свої відмінні риси і сильні сторони. Якщо Ви плануєте купити генератор не для того, щоб живити струмом цех, а для побутового використання або для підтримання електрикою невеликого приміщення, то бензин буде переважним. І ось чому:


Компактні розміри і невелика вага, такий пристрій можна легко перевозити в багажнику машини;


Істотно нижча ціна, що є плюсом для економних людей;


Невелика потужність пристрою забезпечить роботу садових або побутових приладів, при цьому зміст такого апарату виявиться економним в плані кількості споживаного палива.


Є ще й газові генератори, але це більш дивина і найчастіше для побутових потреб купуються саме бензинові пристрої.


Синхронний або асинхронний генератор


Важливо звернути увагу на те, чи є генератор синхронним або асинхронним. Між ними існують такі відмінності:


Якість струму. В цьому плані виграє синхронний генератор, так як у нього на виході більш стабільний і сильний сигнал;


Синхронні пристрої відрізняються надійною роботою навіть при великих навантаженнях;


Асинхронні варіанти зазвичай оснащені більш надійною схемою захисту від короткого замикання, також вони мають меншу ціну.


Для побутового застосування рекомендується використовувати синхронний генератор, так як генерований їм струм буде максимально стабільним, якісним, а саме це необхідно і для побутової техніки, і для систем освітлення. У нас в магазині великий вибір таких пристроїв за найпривабливішими цінами, тому Ви легко зможете вибрати найбільш підходящий під свій випадок варіант і активно використовувати його в будь-який зручний час.


Переваги інверторних генераторів


 

Ось основні плюси покупки інверторного, а не класичного генератора струму:


Струм високої якості. Сьогодні техніка (гаджети, ноутбуки, холодильники, ТБ та інше) дуже чутливі до якості струму, тому він повинен бути тільки найкращим;


Економія пального. Вам не доведеться переплачувати за бензин, коли навантаження на генератор мінімальна;


Компактні розміри дозволяють легко транспортувати пристрій в будь-яке необхідне місце;


Невисокий рівень шуму. Всього 5-70 дБ шуму створює навколо себе невеликий бензиновий генератор.


Як бачите, інверторний генератор - ідеальне рішення для того, щоб забезпечити себе безперебійним доступом до електрики, жити і працювати в комфорті!